Mé zkušenosti s Xbox Live

Asi před rokem jsem od kamaráda zakoupil Xbox. Všichni to chválili, jak je to skvělá konzole a že se to vlastně Microsoftu povedlo.

Nakoupil jsem pár her na aukru a zakoupil Xbox Live účet. Poté jsem se lehce zaseknul u PC her, takže jsem se k Xboxu dlouho nedostal (ale Assasins Creed II je s tím ovladačem fakt super!). Jediné co mě v tu dobu strašně štvalo bylo to, že Microsoft neví jak prodat (viz Steam a jeho slevové akce).

Dnes jsem se rozhodl, že Xboxu dám ještě jednu šanci (26.3. mi končí gold účet). Spustil jsem tedy Team Fortress 2 (u PC verze je stovka serverů a ještě více hráčů). U Xboxu na Ranked serveru nebyl nikdo a na UnRanked bylo asi 8 serverů s pár lidmi. Po půl hodině jsem zjistil, že FPS na tom ovladači opravdu není ono.

Zeptal jsem se kamaráda, od kterého jsem to kupoval, co si mám zahrát / koupit, aby tam někdo byl. Bylo mi doporučeno – Forza 4 (1399,- sic!!), BF:BC2 (299,- FPS :-() a Gattling Gears (mělo být v akci za 400MP). Proto jsem se rozhodl přidat kartu ke svému Xbox účtu. Nacvakal jsem všechny potřebné informace na xbox.com a stránka hlásí: “Zadejte platné číslo kreditní karty”. Ptám se kamaráda “WTF?”, ten na to odpoví, že to mám zadat přes konzoli, že to půjde. Pracně vycvakávám všechny informace na ovladači (už lehce iritován) – hurá, karta přidána. Super, přijdu k PC, a nakoupím 500MP. Chci si teda koupit Gattling Gears a hle, Microsoft neví, kolik by to mělo stát. Někde cenovka 800MP, někde 400MP. Při platbě to samozřejmě chce 800MP (jelikož prý akce končila, tak asi zrovna přehazovali cenovky – teď už je všude 800MP). Po chvilce rozhodování jsem chtěl koupit dalších 500MP – ale Microsoft mi oznámil, že “Váš platební nástroj nebylo možné autorizovat. Kontaktujte prosím vašeho poskytovatele nebo zvolte jinou možnost platby.”. Přitom jsem před 10 minutami kupoval prvních 500MP, které mám bloklé na kartě, dokonce mám i na kartě těch dalšich potřebných 155.-.

Takhle se Microsofte obchody nedělají, koukni se ke konkurenci, kde člověk párkrát klikne a má na kartě průvan, ale chápu, že mě chceš ochránit abych neutrácel. Na konec se můžete podívat na obrázek, jak Microsoft neumí dělat ani anketu na webu, smutné.

 

Xbox1

Posted via email from ronníčkovo..

2 thoughts on “Mé zkušenosti s Xbox Live

  1. famousgarkin

    Ahoj, problem s “Váš platební nástroj nebylo možné autorizovat. …” si nejak riesil v banke alebo s MS, alebo sa to po case vyriesilo samo?

    Nieco podobne sa mi par krat stalo aj na Steame, ze po nakupe Steam kartu zablokuje a po par dnoch to zase fici normalne. Vraj to nastane, ak prebehnuty nakup vyhodnotia ako mozne zneuzitie karty.

  2. ronny Post author

    Neresil jsem to, nikde jinde jsem totiz problem nemel 🙂 (ale casto to jsou limity karty)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.