Programování: PDF v PHP

Snažil jsem se vytvořit v PHP PDF soubor. Googlil jsem o 106 ale našel jsem jen 2 návody. Jeden na serveru webguru.cz a druhý na interval.cz.

Pro druhý návod se musela koupit licence na knihovnu, což já nerad. Ještě k tomu, se knihovna musela zkompilovat, a jelikož nechci zasahovat do serveru, kde můj skript poběží, tak jsem se rozhodl pro první návod.

Začal jsem tedy tvořit. Vložil jsem obrázek, text a co jsem nezjistil! Knihovna špatně podporuje české kódování! Nakonec jsem zjistil, že se na to ve 3. díle vzpomíná. Tak jsem stáhnul program z návodu a spustil přes Wine… ale pořád ne a ne se správně zobrazovat.. Po x dnech hledání jsem našel tuto stránku, kde se dá TTF font převést do PHP přes web :). Stačí nahrát TTF font a zvolit cp1250. Tak jsem to převedl, stáhl do php napsal:

$pdf->AddFont('ArialMT','','arial.php');
$pdf->SetFont('ArialMT','',12);"

a ono to jelo! 🙂 Jsem šťastný jak blecha, protože se mi už o tom i zdálo. Tak doufám, že to třeba někomu pomůže. Když teď tak vzpomínám tak je možné, že jsem špatně napsal název fontu do PHP. Protože tento název je napsaný v souboru arial.php. Třeba toto “howto” někomu pomůže :-).

4 thoughts on “Programování: PDF v PHP

  1. ronny

    Mno ono jsem asi zjistil ze to zalezi na tom v jakem kodovani je ulozen dokument.. musi byt win1250

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.