[Geocaching] A tak jsem tu taky..

Něco jsem googlil na internetu a najednou jsem našel článek o geocachingu. Ten me odkázal na www.cesky-geocaching.com. Na tomto webu je pěkně, a česky, napsané jak začít a jak se zaregistrovat na webu www.geocaching.com. Jelikož jsem se o geocachingu rozhodoval už dříve (dovedl mě k tomu Šťáva :)) tak jsem se rozhodl zaregistrovat.

Registrace proběhla celkem v pořádku. Po registaci jsem si zadal souřadnice svého bydliště a zjistil jsem hned, že tu mám blízko jednu cache (GCQMG1). Tato cache se skládá ale z několika částí. První část vede tam, kde jsou zapsány první souřadnice (tzn. k místnímu kostelu). Po splnění úkolu a spočítání dalších souřadnic jsem se dostal k cedulce s nápisem. Spočítal jsem si konečné souřadnice cache a počkal na přítelkyni, abychom se za cache mohli vydat společně. Cache jsme po chvilce hledání našli, ale bohužel jsme neměli žádnou věc, kterou bychom tam mohli dát :-/. Takže nezbylo nic jiného než se zapsat a cache zase uložit na své místečko.

Další den jsme se vydali na rodinnou návštěvu a hledali jsme další microcache. Microcache je např. krabička od filmu do fotoaparátu. Nemáme GPS, tak jsme microcache bohužel nenašli (šel jsem podle paměti z mapy na internetu). Jednou tuto microcache ale budu muset najít, pokud budu chtít najít brněnskou bonusovou cache (v každé brněnské části je jedna microcache s kódem, který po seskládání něco dá, ale co to ještě nevím :))). Cestou z návštěvy jsme se stavili ještě na jednu microcache v Útěchově, kterou jsme lehce našli :-).

V sobotu odpoledne jsme se vydali do Lelekovic na “Poctu Geocachingu” (GC1A2AK). Tato cache je schovaná někde u pomníčku, který byl vyřezán ze dřeva a stojí u krásného rybníčku. Jelikož u rybníku seděli místní náctiletí tak se nám odlov cache bohužel nepodařil. Snad příště… 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.